Instrument

KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

Publicatiedatum: 20 december 2023

De KIDV Recyclecheck voor flexibele kunststof verpakkingen is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuwe product-verpakkingscombinatie op de markt brengen.

KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

In december 2023 is de laatste update van de KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen (versie 2024) gepubliceerd. Lees het nieuwsbericht met een beknopt overzicht van de belangrijkste aanpassingen in deze update.

Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling. Bij iedere vraag wordt extra informatie gegeven in het achtergronddocument. Aan het eind rolt het antwoord eruit: de verpakking is goed, redelijk, beperkt of niet recyclebaar.

Tariefdifferentiatie

Als verpakkingen in de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen als ‘goed recyclebaar’ uit de bus komen, kunnen bedrijven tariefdifferentiatie aanvragen bij Verpact. Ze betalen dan een lagere afvalbeheersbijdrage. Er geldt een uitzondering voor PET-trays en andere gethermovormde PET-verpakkingen; die komen niet in aanmerking voor een lagere afvalbeheersbijdrage. 
Heeft u vragen over tariefdifferentiatie? Neem dan contact op met Verpact.

Het KIDV heeft ook Recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingenpapier- en kartonverpakkingen, glazen verpakkingen en metalen verpakkingen

Het KIDV heeft onderzoek gedaan naar recyclebare alternatieven voor flexibele kunststofverpakkingen (laminaten). Er is onderzocht welke mogelijkheden en alternatieven er zijn voor tien typische en veelgebruikte laminaatverpakkingen die op dit moment lastig zijn te recyclen. Lees hier meer over het onderzoek.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck voor flexibele kunststof verpakkingen te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates. Klik hier voor de Engelstalige versie van de Recyclecheck.

Vraag uw link aan naar de KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen - versie 2024

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.