Menu Sluit
Instrument

KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

Publicatiedatum: 12 maart 2020

De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuw product of verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Deze Recyclecheck is van toepassing op flexibele kunststof verpakkingen die vrijkomen in het huishoudelijk afval, of stromen die daarop lijken; bijvoorbeeld afval uit horeca, kantoren, winkels en dienstverlenende bedrijven.

KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling. De vragen moeten steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag ook achtergrondinformatie over de verschillende aspecten van sortering en recycling. Aan het eind rolt het antwoord eruit: de verpakking is goed recyclebaar, of niet.

Vormvaste kunststoffen die als goed recyclebaar uit de KIDV Recyclecheck Vormvaste Kunststof Verpakkingen komen, komen in aanmerking voor tariefdifferentiatie bij het Afvalfonds Verpakkingen. Voor flexibele kunststoffen geldt dit niet. 

Het KIDV heeft ook een recyclecheck voor papier en karton ontwikkeld en werkt momenteel aan een recyclecheck voor glas en metaal.  

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck voor flexibele kunststof verpakkingen te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates. Daarnaast informeren wij u dan ook over de beschikbaarheid van nieuwe Recyclechecks voor andere verpakkingsmaterialen.

Het KIDV heeft ook onderzoek gedaan naar recyclebare alternatieven voor flexibele kunststof laminaat verpakkingen. Er is onderzocht welke mogelijkheden en alternatieven er zijn voor tien typische en veelgebruikte flexibele kunststof laminaat verpakkingen die op dit moment lastig te recyclen zijn. Lees hier meer over het onderzoek.

Download de KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.