Menu Sluit
Instrument

KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers, maar ook marketeers en inkopers, moeten maken als ze een nieuw product of verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Deze Recyclecheck is van toepassing op flexibele kunststof verpakkingen die vrijkomen in het huishoudelijk afval, of stromen die daarop lijken; bijvoorbeeld afval uit horeca, kantoren, winkels en dienstverlenende bedrijven.

KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen

Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling. De vragen moeten steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag ook achtergrondinformatie over de verschillende aspecten van sortering en recycling. Aan het eind rolt het antwoord eruit: de verpakking is goed recyclebaar, of niet.

Het KIDV heeft ook Recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingenpapier- en kartonverpakkingen en glazen verpakkingen ontwikkeld. Er wordt gewerkt aan de Recyclecheck voor verpakkingen van metaal.

Het KIDV heeft onderzoek gedaan naar recyclebare alternatieven voor flexibele kunststofverpakkingen (laminaten). Er is onderzocht welke mogelijkheden en alternatieven er zijn voor tien typische en veelgebruikte laminaatverpakkingen die op dit moment lastig zijn te recyclen. Lees hier meer over het onderzoek.

Vul hieronder uw gegevens in om de KIDV Recyclecheck voor flexibele kunststof verpakkingen te downloaden. Dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van updates. Daarnaast informeren wij u dan ook over de beschikbaarheid van nieuwe Recyclechecks voor andere verpakkingsmaterialen. Klik hier voor de Engelstalige versie van de Recyclecheck.

Download de KIDV Recyclecheck Flexibele Kunststof Verpakkingen - versie 2021

Lees de privacyvoorwaarden van het KIDV.